2021 Thonet Ahşap Sandalye Modelleri

2021 Thonet Ahşap Sandalye Modelleri

İlk olarak Michael Thonet tarafından üretilmeye başlanmış olan Thonet ahşap sandalyeler, mobilya sektörüne modern anlayışı getiren ilk akımında başlangıcıdır.

Evde ya da ofiste sandalyeler hep önemli olmuş ve bu önem sandalyenin konforlu olmasından tasarımına kadar da yansımıştır. Thonet ahşap sandalyelerin diğer sandalyelere göre en önemli farkı kendi özgür dokusuna sahip olmasıdır. Bunun içinde nerede kullanırsanız kullanın oraya kendi zarafetini katacaktır.

Thonet ahşap sandalyeler, mobilya sektöründe olmazsa olmazlar arasında yer alır. Farklı renk seçeneklerine ve tasarımına sahip olduğundan tüm yaşam alanları için uygun model bulunabilir.

Thonet Ahşap Sandalye Modelleri

Masif kayın ağacından üretilen Thonet sandalyelerin üretim aşamasında buhar yöntemi kullanılır. Buhar, ağacın bükülmesini sağlayarak istenilen şekle girmesini sağlar. Özellikle cafe ve restoran gibi ticari alanlarda kullanılan bu sandalyeler oldukça dayanıklıdır. Ticari alanlarda tercih edilmesi yalnızca kalitesinden değil şık tasarımlarından da kaynaklanır.

Thonet sandalyeler ilk olarak ticari işletmeler tarafından kullanılmaya başlanmış olsa da değişen yaşam tarzı ve mimari bu sandalyelerin evlere kadar girmesini sağlamıştır. Modern ve doğal bir yapıya sahip olduğu gibi kaliteli malzemeden üretilmiş olduğundan uzun yıllar yıpranmadan ve zarar görmeden her türlü mekan içinde kullanılabilir.

Thonet Ahşap sandalyelerin Tercih Edilme Nedenleri Nelerdir?

Doğal Olması

Mobilyalar günlük yaşam içerisinde en sık kullandığımız eşyalar arasında yer alır. Bu nedenle ahşabın doğal yapısı tercih edilebilirliğini artıran en önemli nedenler arasında olmuştur. Ahşap uzun ömürlü olmasının yanı sıra geri dönüştürülebilir olan bir malzemedir. Bu da onun çevre dostu olmasını sağlar.

Konforlu ve Kullanışlı

Thonet sandalyeler hafif yapıya sahiptir. Ergonik olma özelliği sayesinde istenilen her alana rahatça taşınabilir ve konulabilir. Samimi doğal bir atmosfer oluşturabilmek için iyi bir seçenektir.

Demode Olmaması

Sandalyelerin sürekli modası değişkenlik gösterir. Thonet sandalyeler ise yenilikleri kendi içerisinde taşımış olduğundan 19.YY’dan itibaren modası hiç geçmeyerek modern yapısını korumayı başarmıştır.

Masa, sandalye, kitaplık, TV ünitesi, dolap ve aksesuar tercihleriniz için https://www.ahsapkonak.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Önceki yazı
Doğal Ahşap Masa ve Sandalye
Sonraki yazı
Ahşap Kitaplık Fiyatları